Пошук
Салькова І.Ю., Фуштей Л.Л. Теоретичні основи та можливості розвитку м’ясопродуктового підкомплексу України
АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто наукові підходи до визначення м’ясопродуктового підкомплексу. Виділено основні складові підкомплексу, визначено можливості та проблеми розвитку підприємств м’ясопродуктового підкомплексу. Висвітлено питання формування стратегічного розвитку м’ясопродуктового підкомплексу. Досліджено загальне поголів’я худоби за видами та категоріями господарств. Висвітлено сучасний стан та тенденції розвитку м’ясопродуктового підкомплексу.
Ключові слова: м’ясопродуктовий підкомплекс, розвиток, інновації, виробництво, стратегія.
АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрены научные подходы к определению мясопродуктового подкомплекса. Выделены основные составляющие подкомплекса, определены возможности и проблемы развития предприятий мясопродуктового подкомплекса. Освещены вопросы формирования стратегического развития мясопродуктового подкомплекса. Исследовано общее поголовье скота по видам и категориям хозяйств. Освещены современное состояние и тенденции развития мясопродуктового подкомплекса.
Ключевые слова: мясопродуктовый подкомплекс, развитие, инновации, производство, стратегия.
АNNOTATION
Scientific approaches to the definition of a meat product sub complex are considered in the article. The main components of the sub complex are identified, the opportunities and development problems at the meat substitute enterprises are determined. The questions of forming the strategic development of the meat product sub complex are discussed. The total number of livestock by types and categories of farms has been studied. The present state and development tendencies of the meat product sub complex are highlighted.
Key words: meat products sub complex, development, innovation, production, strategy.