Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Ушкаренко Ю.В.Формування та забезпечення оптимального рівня споживання на ринку продукції харчової промисловості

АНОТАЦІЯ
У статті визначено структуру ринку продукції харчової промисловості Херсонської області. Встановлено, що ефективність функціонування харчової промисловості характеризує рівень продовольчої забезпеченості та рівень задоволення потреб населення в продуктах харчування щодо науково обґрунтованих норм. Виявлено причини низького рівня споживання продуктів у розрахунку на душу населення. Запропоновано шляхи здійснення структурної перебудови у виробництві продовольчих товарів.

Ключові слова: харчова промисловість, продукти харчування, ринок продовольчих товарів, продовольчий кошик, раціональне харчування, прожитковий мінімум, межа малозабезпеченості, фізіологічний мінімум.

АННОТАЦИЯ
В статье определена структура рынка продукции пищевой промышленности Херсонской области. Установлено, что эффективность функционирования пищевой промышленности характеризует уровень продовольственной обеспеченности и уровень удовлетворения потребностей населения в продуктах питания по отношению к научно обоснованным нормам. Выявлены причины низкого уровня потребления продуктов в расчете на душу населения. Предложены пути осуществления структурной перестройки в производстве продовольственных товаров.

Ключевые слова: пищевая промышленность, продукты питания, рынок продовольственных товаров, продовольственная корзина, рациональное питание, прожиточный минимум, предел малообеспеченности, физиологический минимум.

ANNOTATION
The article defined the structure on the market of food products Kherson region. Established that the efficiency of the food industry determined the level of food security and needs of the population in food towards scientifically based standards. The reasons for low consumption product per capita. The ways of implementation of structural adjustment in the production of food.

Keywords: food industry, food , food market, grocery shopping, nutrition, cost of living, low income limit, physiological minimum.

Завантажити статтю (pdf)