Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

Овчаренко А.С. Розвиток глобального органічного продовольчого ринку в постіндустріальному суспільстві: досвід США

АНОТАЦІЯ
У статті охарактеризовано стадії розвитку аграрного сектору та виокремлено розвиток органічного продовольчого ринку як характерну особливість постіндустріального суспільства. Вивчено досвід США як одного з родоначальників органічного руху та динамічно розвиваючого ринку, тенденції якого поширюються на інші регіони. Розглянуто основні тенденції, які є специфічними для внутрішнього органічного ринку США та визначені можливі перспективи його зростання. Виявлено проблеми, які постають перед виробниками органіки у зв’язку зі стрімким зростанням попиту та зміною кліматичних умов. Обґрунтовано напрями вирішення досліджених проблем.

Ключові слова: органічний продовольчий ринок, попит, експорт та імпорт, споживацькі вподобання, постіндустріальний розвиток, ринок США.

АННОТАЦИЯ
В статье охарактеризовано стадии развития аграного сектора и выделено развитие органического продовольственого ринка как характерную особеность постиндустриального общества.. Изучено опыт США как одного из родоначальников органического движения та динамично развивающего рынка, тенденции которого распостраняються на другие регионы. Рассмотрено основные тенденции, которые являються специфичными для внутреного рынка США и возможные перспективи его возрастания. Обнаружено проблемы, с которыми столкнулись производители органики, в связи с быстро растущим спросом и климатическими условиями. Предложено возможные направления решения изучаемых проблем.

Ключевые слова: органический продовольственный рынок, спрос, экспорт и импорт, потребительские предпочтения, постиндустриальное развитие, рынок США.

ANNOTATION
In the article stages of development of the agricultural market are characterized and the organic food market is underlined as the specific feature of postindustrial society. Examined the practical experience of the USA as one of the progenitor of the organic movement and as one of the most dynamic market, which has influence on whole global organic market. Considered the particular trends, those are specific for the domestic organic food market and possible growth. Detected difficulties, those organic farmers face because of the unsatisfied demand and extreme climate. Possible solutions are suggested.

Keywords: organic food market, demand, export and import, consumers’ preferences, postindustrial society, US market.

Завантажити статтю (pdf)