Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

Язіна В.А. Аналіз впливу факторів зовнішнього середовища на розвиток готельно-ресторанного господарства України

АНОТАЦІЯ
У статті проаналізований вплив факторів зовнішнього середовища на розвиток готельно-ресторанного господарства України. Розглянуто основні перешкоди, що суттєво гальмують готельно-ресторанний бізнес. Зокрема, особливу увагу приділено проблемам інвестування, державному регулюванню підприємств готельно-ресторанного господарства та розглянута державна політика регулювання підприємницької діяльності на прикладі європейських країн. Надано рекомендації щодо загального розвитку та економічного зростання діяльності підприємств готельно-ресторанного господарства.

Ключові слова: підприємства готельно-ресторанного господарства, індустрія гостинності, фактори зовнішнього середовища, інвестування, державне регулювання.

АННОТАЦИЯ
В статье проанализировано влияние факторов внешней среды на развитие гостинично-ресторанного хозяйства Украины. Рассмотрены основные препятствия, которые существенно тормозят гостинично-ресторанный бизнес. В частности, особое внимание уделено проблемам инвестирования, государственному регулированию предприятий гостинично-ресторанного хозяйства и рассмотрена государственная политика регулирования предпринимательской деятельности на примере европейских стран. Даны рекомендации относительно общего развития и экономического роста деятельности предприятий гостинично-ресторанного хозяйства.

Ключевые слова: предприятия гостинично-ресторанного хозяйства, индустрия гостеприимства, факторы внешней среды, инвестирование, государственное регулирование.

ANNOTATION
The article focuses on the analysis the influence of external factors on the development of the hotel and restaurant business in Ukraine. The main obstacles that inhibit the hotel and restaurant business, in particular, special attention is paid to the problems of investment, state regulation of business hotel and restaurant management and reviewed public policy regulating entrepreneurial activity on the example of European countries. In article recommendations concerning the general progress and economic growth of activity of the enterprises of hotel and restaurant business are offered.

Keywords: enterprises of a hotel and restaurant business, industry of hospitality, factors of progress, investment, state regulation.

Завантажити статтю (pdf)