Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Борковська В.В. Облік та розподіл непрямих витрат м'ясопереробних підприємств

АНОТАЦІЯ
Стаття присвячена актуальним питанням обліку та розподілу непрямих витрат виробничих м’ясопереробних підприємств. Розглянуто класифікаційні ознаки непрямих витрат та їхні способи розподілу відповідно до обраної бази розподілу. Проаналізовано вплив методу розподілу витрат на операційний результат діяльності в цілому по підприємству та в межах виробничого підрозділу.

Ключові слова: облік, непрямі витрати, загальновиробничі витрати, спільні витрати, база розподілу, метод розподілу, м’ясопереробне виробництво.

АННОТАЦИЯ
Статья посвящена актуальным вопросам учета и распределения косвенных расходов производственных мясоперерабатывающих предприятий. Рассмотрены классификационные признаки косвенных расходов и их способы распределения в соответствии с выбранной базой распределения. Проанализировано влияние метода распределения расходов на операционный результат деятельности в целом по предприятию и в рамках производственного подразделения.

Ключевые слова: учет, косвенные расходы, общепроизводственные расходы, общие расходы, база распределения, метод распределения, мясоперерабатывающее производство.

ANNOTATION
The article is devoted to topical issues of accounting and distribution of indirect costs of industrial meat processing plants. Classification features of indirect costs and their methods of distribution according to the chosen base distribution are considered. The influence of the method of cost allocation on the operating result for the whole enterprise and within the production unit was analyzed.

Keywords: accounting, indirect costs, overhead costs, corporate expenses, base distribution, method of distribution, meat production.

Завантажити статтю (pdf)