Пошук
Чайка В.О. Раціональне використання ресурсів та впровадження системи управління і контролю витрат при виробництві овочів закритого ґрунту
АНОТАЦІЯ
У статті досліджено структуру і раціональність використання ресурсів при виробництві овочів закритого ґрунту на ПАТ «Комбінат «Тепличний» Броварського району Київської області. Встановлено, що не повністю вирішеними в рамках підприємства залишаються проблеми щодо управління та контролю за здійсненими в процесі виробництва тепличних овочів витратами фінансових, матеріальних, та трудових ресурсів. Запропоновано, та різносторонньо обґрунтовано один із можливих варіантів системного підходу для вирішення відповідних проблем.
Ключові слова: раціональне ресурсокористування, витрати, контроль, система внутрішнього контролю, управління, система управління витратами, овочі, тепличні овочі
АННОТАЦИЯ
В статье исследована структура и рациональность использования ресурсов при производстве овощей закрытого грунта на ОАО «Комбинат «Тепличный »Броварскогорайона Киевской области. Установлено, что не полностью решенными в рамках предприятия остаются проблемы по управлению и контролю за осуществленными в процессе производства тепличных овощей затратами финансовых, материальных и трудовых ресурсов. Предлагается и разносторонне обоснованно один из возможных вариантов системного подхода для решения соответствующих проблем.
Ключевые слова: рациональное ресурсопользования, расходы, контроль, система внутреннего контроля, управления, система управления затратами, овощи, тепличные овощи.
АNNOTATION
The structure and rationality of resources consumption in greenhouse vegetable production at PJSC «Kombinat “Teplychnyi”» in Brovary district, Kyiv region is examined in the article. Found that the issues of management and control of financial, material, and labor costs in greenhouse vegetable production are not completely resolved within the enterprise. One possible way of system approach to corresponding issues solution is offered and diversely justified.
Keywords: rational use of resources, costs, control, internal control system, management, cost management system, vegetables, greenhouse vegetables.