Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Гук Х.З. Ідентифікація концептуальних особливостей функціонування та державного регулювання розвитку готельно-ресторанного бізнесу держави

АНОТАЦІЯ
У статті здійснений огляд сучасних підходів до трактування поняття «готельно-ресторанний бізнес» як вид економічної діяльності та сектор економіки, окреслено власне поняття готельно-ресторанного бізнесу як галузевої господарської системи. Визначено домінантні особливості функціонування готельно-ресторанного бізнесу та особливості державного регулювання його розвитку. У відповідності до переважаючих інструментів та засобів державного управління визначені головні механізми державного регулювання аналізованої галузі.

Ключові слова: готельно-ресторанний бізнес, особливості функціонування, концептуальні характеристики регулювання, механізми, інструменти, засоби.

АННОТАЦИЯ
В статье осуществлен обзор современных подходов к трактовке понятия «гостинично-ресторанный бизнес» как вид экономической деятельности и сектор экономики, обосновано собственное понятие гостинично-ресторанного бизнеса как отраслевой хозяйственной системы. Определены доминантные особенности функционирования гостинично-ресторанного бизнеса и особенности государственного регулирования его развития. В соответствии с преобладающими инструментами и средствами государственного управления определены главные механизмы государственного регулирования анализируемой отрасли.

Ключевые слова: гостинично-ресторанный бизнес, особенности функционирования, концептуальные характеристики регулирования, механизмы, инструменты, средства.

ANNOTATION
In the article a realizable review of the modern interpretation of concept «hotel-restaurant business» as a type of economic
activity and sector of economy is carried out, own concept of hotel-restaurant business as a particular branch of economic system is outlined. Certainly dominant features of hotel-restaurant business functioning and feature of it’s development government control are determined. In accordance with prevailing instruments and facilities of state administration the main mechanisms of analysable industry government control are certain.

Keywords: hotel-restaurant business, features of functioning, conceptual descriptions of adjusting, mechanisms, instruments, facilities.

Завантажити статтю (pdf)