Архів номерів

2017 15 16 17 18    
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

logo-1 

Урсакій Ю.А. Економічний потенціал хлібопекарських підприємств Буковини

АНОТАЦІЯ
У статті досліджено роль, значення та специфіку хлібопекарської підгалузі Чернівецької області. Виявлено, що основним виробником хлібопекарської продукції Буковини є ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат», який займає 80% регіонального ринку. Проаналізовано основні фінансові показники шістьох підприємств хлібопекарської підгалузі, за допомогою яких в подальших дослідженнях можливо впливати на позитивні зрушення у соціально-економічному розвитку регіону. Виокремлено фактори впливу на динаміку виробництва хлібобулочних виробів Чернівецької області.

Ключові слова: обсяг виробництва, дохід, прибуток, амортизація, інвестиції, якість життя, соціально-економічний розвиток.

АННОТАЦИЯ
В статье исследовано роль, значение и специфику хлебопекарной подотрасли Черновицкой области. Выявлено, что основным производителем хлебопекарной продукции Буковины является ОАО «Черновицкий хлебокомбинат», который занимает 80% регионального рынка. Проанализированы основные финансовые показатели шести предприятий хлебопекарной подотрасли, с помощью которых в дальнейших исследованиях возможно влиять на положительные сдвиги в социально-экономическом развитии региона. Выделены факторы, влияющие на динамику производства хлебобулочных изделий Черновицкой области.

Ключевые слова: объем производства, доход, прибыль, амортизация, инвестиции, качество жизни, социально-экономическое развитие.

ANNOTATION
This article explores the role, importance and specificity of bread-baking subcomplex of Chernivtsi Oblast. It is revealed that the main manufacturer of bakery products in is JSC «Chernivtsi Bread-Baking Complex», which occupies 80% of the regional market. The basic financial performance of six subsectors of baking companies with which further studies may affect positive changes in socio-economic development of the region. Author determined factors influencing the dynamics of bakery production in Chernivtsi Oblast.

Keywords: output volume, income, earnings, depreciation, investment, quality of life, social and economic development.

Завантажити статтю (pdf)