Пошук
Беженар І.М. Удосконалення регіонального розміщення та структури виробництва продукції вівчарства на основі її диверсифікації
АНОТАЦІЯ
У статі запропоновано шляхи внутрішньогалузевої диверсифікації та запровадження раціональної виробничої спеціалізації з метою підвищення ефективності виробництва. Визначено основні шляхи вдосконалення регіонального розміщення виробництва продукції вівчарства шляхом продуктово-територіальної сегментації регіонів України на основі сучасних природно-кліматичних та регіонально-історичних особливостей функціонування галузі.
Ключові слова: галузь вівчарства, спеціалізація, диверсифікація діяльності.
АННОТАЦИЯ
В статье предложены пути внутриотраслевой диверсификации и внедрения рациональной производственной специализации с целью повышения эффективности производства. Определены основные пути совершенствования регионального размещения производства продукции овцеводства путем продуктово-территориальной сегментации регионов Украины, исходя из современных природно-климатических и регионально-исторических особенностей функционирования отрасли.
Ключевые слова: отрасль овцеводства, специализация, диверсификация деятельности.
ANNOTATION
In the article, in order to improve the efficiency of sheep breeding, the directions of intra-branch diversification and implementation of rational specialization was recommended. The main ways to improve the regional distribution of production of sheep breeding by product-territorial segmentation of regions of Ukraine on the basis of today's climatic and regional historical features of the functioning of the industry were determined.
Keywords: sheep breeding, specialization, diversification of activities.