Пошук
Воронко Р.М. Удосконалення ревізійної роботи на різних рівнях управління кооперативним господарством Годнюк І.В., Чижевська О.М.
АНОТАЦІЯ
В статті досліджено теоретичні підходи до визначення сутності ревізії. Визначено індивідуальні ознаки ревізії як основної форми економічного контролю у споживчій кооперації України, її функції, завдання, регламентацію. Розглянуто організаційні засади створення і функціонування контрольно-ревізійних підрозділів та шляхи вдосконалення їх діяльності для забезпечення ефективної системи контролю.
Ключові слова: ревізія, контроль, форма контролю, метод контролю, споживча кооперація, система.
АННОТАЦИЯ
В статье исследованы теоретические подходы к определению сущности ревизии. Определены индивидуальные признаки ревизии как основной формы экономического контроля в потребительской кооперации Украины, ее функции, задачи, регламентация. Рассмотрены организационные основы создания и функционирования контрольно-ревизионных подразделений и пути совершенствования их деятельности для обеспечения эффективной системы контроля.
Ключевые слова: ревизия, контроль, форма контроля, метод контроля, потребительская кооперация, система.
АNNOTATION
Theoretical approaches to determining the nature of the revision are investigated. Specific features of revision as the main
form of economic control in consumer cooperatives of Ukraine, its functions, tasks and regulations are identified. Organizational principles of control and audit bodies creation and functioning and ways to improve their activities to ensure effective controlling system are considered.
Keywords: revision, control, form of control, control method, consumer cooperation, system.