Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

Орленко О.В. Система управління безпечністю харчової продукції: запровадження системи ХАССП на підприємствах круп’яної індустрії

АНОТАЦІЯ
В статті розглянуто особливості системи управління безпечністю харчової продукції та можливості застосування системи ХАССП на підприємствах круп’яної індустрії. При цьому особлива увага направлена на критичні точки контролю, в яких всі види ризиків, пов’язані з використанням харчових продуктів, можуть бути попереджені, усунені або знижені до припустимих рівнів внаслідок цілеспрямованих заходів контролю. Найбільш дієвим рішенням є введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів.

Ключові слова: круп’яна індустрія, ХАССП, єдині міжнародні стандарти, безпека харчової продукції.

АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрены особенности системы управления безопасностью пищевой продукции и возможности применения системы НАССР на предприятиях крупяной индустрии. При этом особое внимание направлено на критические точки контроля, в которых все виды рисков, связанных с использованием пищевых продуктов, могут быть предупреждены, устранены или снижены до допустимых уровней вследствие целенаправленных мер контроля. Наиболее действенным решением является введение единых международных стандартов, требований к обеспечению безопасности пищевых продуктов.

Ключевые слова: крупяная индустрия, НАССР, единые международные стандарты, безопасность пищевой продукции.

ANNOTATION
In the article, he features of food safety management system and the possibility of HACCP system introduction at enterprises of grain industry. Special attention is paid to critical control points, where all types of risks associated with the use of food can be prevented, eliminated or reduced to acceptable levels as a result of targeted control measures. The most effective solution is the introduction of uniform international standards, requirements for food safety.

Keywords: cereal industry, HACCP, common international standards for food safety.

Завантажити статтю (pdf)