Пошук
Керанчук Т.Л. Сучасні проблеми розвитку молочного бізнесу в Україні
АНОТАЦІЯ
В статті здійснений огляд актуальних проблем розвитку підприємств молочної промисловості України, проаналізована кон’юнктурна ситуація на ринку молока, проведений аналіз динаміки цін на молоко та основі види молочної продукції за останній період. Досліджені проблеми сировинного забезпечення молокопереробної галузі та досвід інших країн світу в її вирішенні. Сформульовані першочергові необхідні організаційно-економічні заходи для виходу українських підприємств молочної промисловості на європейський ринок.
Ключові слова: ринок молока, оптово-відпускна ціна, закупівельна ціна, регламент, система управління безпечністю харчових продуктів, якість харчових продуктів, НАССР.
АННОТАЦИЯ
В статье осуществлен обзор актуальных проблем развития предприятий молочной промышленности Украины, проанализирована конъюнктурная ситуация на рынке молока, проведен анализ динамики цен на молоко и основные виды молочной продукции за последний период. Исследованы проблемы сырьевого обеспечения молокоперерабатывающей отрасли и опыт других стран мира в ее решении. Сформулированы первоочередные необходимые организационно-экономические меры по выходу украинских предприятий молочной промышленности на европейский рынок.
Ключевые слова: рынок молока, оптово-отпускная цена, закупочная цена, регламент, система управления безопасностью пищевых продуктов, качество пищевых продуктов, НАССР.
АNNOTATION
This article presents current problems of development of Ukrainian dairy industry. Author analyzed conjectural situation in the milk market, dynamics of prices for milk and dairy products for the previous period. Author has investigated the problem of raw material supply for dairy industry and the experiences of other countries. Author also formulated priority organizational and economic actions for entrance of Ukrainian enterprises to the European dairy market.
Keywords: milk market, wholesale selling price, purchase price, regulations, control system of food safety, food quality, HACCP.