Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто застосування таксономічного аналізу як методу оцінки конкурентоспроможності малих готелів м. Одеси. Наведено алгоритм проведення класичного оцінювання латентних показників на базі функцій відстані та схожості. Запропоновано вісім основних ознак-симптомів, що можуть впливати на конкурентне становище малих готелів. Проведено групування 75 малих готелів за отриманими результатами. Обґрунтовано перспективи вибору стратегій розвитку окремо взятих груп за результатом дослідження.

Ключові слова: таксономічний аналіз, готельна індустрія, малі готелі, латентні показники, конкурентне середовище.

АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрено применение таксономического анализа как метода оценки конкурентоспособности малых гостиниц г. Одессы. Приведен алгоритм проведения классического оценивания латентных показателей на базе функций расстоянии и сходства. Предложено восемь основных признаков-симптомов, которые могут влиять на конкурентное положение малых гостиниц. Проведена группировка 75 малых гостиниц по полученным результатам. Обоснованы перспективы выбора стратегий развития отдельно взятых групп по результатам исследования.

Ключевые слова: таксономический анализ, гостиничная индустрия, малые гостиницы, латентные показатели, конкурентная среда.

ANNOTATION
The article considers the application of taxonomic analysis as a method for assessing the competitiveness of small hotels in Odessa. An algorithm for performing classical estimation of latent indicators based on distance and similarity functions is given. There are eight basic signs-symptoms, which can influence the competitive position of small hotels. A group of 75 small hotels has been grouped according to the results obtained. The prospects for choosing development strategies for individual groups based on the results of the study are justified.

Keywords: taxonomic analysis, hotel industry, small hotels, latent indicators, competitive environment.

Завантажити статтю (pdf)