Пошук
АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто динаміку створення доданої вартості у процесі виробництва зерна ячменю. Встановлено розмір доданої вартості у виробництві ячмінних круп. Охарактеризовано співвідношення величини доданої вартості у виробництві ячменю та його переробки на крупи. Доведено доцільність збільшення обсягу переробки ячменю на крупи у системі зернопродуктового підкомплексу. Визначено рівень зростання доданої вартості від запропонованих заходів.
Ключові слова: зернопродуктовий підкомплекс, ячмінні крупи, зерно ячменю, додана вартість, прибуток.
АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрена динамика создания добавленной стоимости в процессе производства зерна ячменя. Установлен размер добавленной стоимости в производстве ячменных круп. Охарактеризовано соотношение величины добавленной стоимости в производстве ячменя и его переработки на крупы. Доказана целесообразность увеличения объема переработки ячменя на крупы в системе зернопродуктового подкомплекса. Определен уровень роста добавленной стоимости от предложенных мероприятий.
Ключевые слова: зернопродуктовый подкомплекс, ячменные крупы, зерно ячменя, добавленная стоимость, прибыль.
ANNOTATION
In the article the dynamics of creation of value added in the process of production of grain of barley is considered. Also, the value added in the production of barley groats is set. The correlation of value added in the production of barley and its processing on groats in the system of the grain production subcomplex is characterized. The expediency of increasing the amount of barley processing on groats has been proved. The level of growth of value added from the proposed measures is determined.
Keywords: grain production subcomplex, barley groats, barley grain, value added, profit.