Пошук
АНОТАЦІЯ
У статті визначено основні загальносистемні детермінанти, які впливають на розвиток як усієї економіки, так і харчової промисловості. Окремо досліджено основні тенденції розвитку харчової промисловості в 2010–2016 рр. та обґрунтовано, які напрями дадуть змогу забезпечити динамічний розвиток на короткострокову перспективу. Визначено, як інноваційна активність впливає на процеси розвитку економіки, та запропоновано заходи прискорення формування високоефективної інноваційної економіки для забезпечення світового рівня конкурентоспроможності.
Ключові слова: стратегічний потенціал, загальносистемні детермінанти, харчова промисловість, інноваційна активність, інноваційний розвиток.
АННОТАЦИЯ
В статье определены основные общесистемные детерминанты, которые влияют на развитие как всей экономики, так и пищевой промышленности. Отдельно исследованы основные тенденции развития пищевой промышленности в 2010–2016 гг., и обоснованы направления, которые позволят обеспечить динамичное развитие в краткосрочной перспективе. Определено, как инновационная активность влияет на процессы развития экономики, и предложены меры по ускорению формирования высокоэффективной инновационной экономики для обеспечения мирового уровня конкурентоспособности.
Ключевые слова: стратегический потенциал, общесистемные детерминанты, пищевая промышленность, инновационная активность, инновационное развитие.
ANNOTATION
The article defines the main system-wide determinants that influence the development of both the economy as a whole and the food industry. The main trends of the food industry development in the time horizon 2010-2016 are explored separately, and it is justified what directions will allow to ensure dynamic development in the short-term perspective. It has been determined how innovative activity influences the processes of economic development and proposes measures to accelerate the formation of a highly efficient innovative economy to ensure the world level of competitiveness.
Keywords: strategic potential, system-wide determinants, food industry, innovative activity, innovative development.