Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

ANNOTATION
Enterprises of food industry are usually located close to raw materials or are oriented towards consumer. Therefore, the issue of shipping costs is relevant as the products produced by food industry enterprises must be delivered to the final consumer. The article defines the essence of shipping costs, their composition, and examples of such costs. The main methods of optimizing the transport-logistic network, their advantages and disadvantages are also described. It is highlighted how the price for delivery is determined and what it depends on. Also, the primary documents that are issued to confirm the fact of the carriage of goods are observed. The concept of Incoterms, the sphere and conditions of their application are also highlighted.

Keywords: cost measure, weight concept, shipping costs, logistics network optimization, transport documents, Incoterms.

АНОТАЦІЯ
Підприємства харчової промисловості зазвичай розташовані близько з сировинними ресурсами або орієнтуються на споживача. Тому питання витрат на доставку є актуальним у зв’язку з тим, що продукцію, яку виробляють підприємства харчової промисловості потрібно доставити до кінцевого споживача. У статті визначено сутність витрат на доставку, їх склад, наведені приклади таких витрат. Також охарактеризовані основні методи оптимізації транспортно-логістичної мережі, їх переваги та недоліки. Розглянуто яким чином визначають ціну на доставку й від чого вона залежить. Також розглянуто первинні документи, які оформлюють для підтвердження факту здійснення перевезення товару. Розкрито поняття Інкотермс, сфера та умови їх застосування.

Ключові слова: вартість вимірювання, концепція ваги, транспортні витрати, оптимізація логістичної мережі, транспортні первинні документи, Інкотермс.

АННОТАЦИЯ
Предприятия пищевой промышленности обычно расположены близко с сырьевыми ресурсами или ориентируются на потребителя. Поэтому вопрос расходов на доставку актуален в связи с тем, что продукция, которую производят предприятия пищевой промышленности нужно доставить до конечного потребителя. В статье определена сущность затрат на доставку, их состав, приведены примеры таких расходов. Также охарактеризованы основные методы оптимизации транспортно-логистической сети, их преимущества и недостатки. Рассмотрено каким образом определяют цену на доставку и от чего она зависит. Также рассмотрены первичные документы, которые оформляют для подтверждения факта осуществления перевозки товара. Раскрыто понятие Инкотермс, сфера и условия их применения.

Ключевые слова: стоимость измерения, концепция веса, транспортные расходы, оптимизация логистической сети, транспортные первичные документы, Инкотермс.

Завантажити статтю (pdf)