Пошук
АНОТАЦІЯ
У статті аргументовано необхідність аналізу платоспроможності підприємства. Ґрунтуючись на чисельних дослідженнях, розглянуто законодавче забезпечення поняття платоспроможності, систематизовано підходи до тлумачення даного терміну. Проаналізовано фактори, що впливають на платоспроможність підприємств України. За результатами факторного аналізу платоспроможності ПАТ «Миронівський хлібопродукт» установлено тип його фінансової стійкості. На підставі отриманих даних запропоновано рекомендації.
Ключові слова: платоспроможність, ліквідність, фінансова стійкість, тип фінансової стійкості, агропромисловий комплекс.
АННОТАЦИЯ
В статье аргументирована необходимость анализа платежеспособности предприятия. Основываясь на многочисленных исследованиях, авторами рассмотрено законодательное обеспечение понятия платежеспособности, систематизированы подходы к его толкованию. Проанализированы факторы, влияющие на платежеспособность предприятий Украины. По результатам факторного анализа платежеспособности ПАО «Мироновский хлебопродукт» определен тип его финансовой устойчивости. На основании полученных данных предложены рекомендации.
Ключевые слова: платежеспособность, ликвидность, финансовая устойчивость, тип финансовой устойчивости, агропромышленный комплекс.
ANNOTATION
The article substantiates the necessity of analyzing the solvency of a company. Based upon numerous studies, the authors considered the legislative provision of the notion of solvency, systematized approaches to the interpretation of this term. The research analyzes the factors affecting the solvency of the Ukrainian businesses. According to the results of the factor analysis of PJSC "Myronivsky Hliboproduct" solvency, the type of financial stability of the company is determined. The recommendations are proposed on the ground of the analytical results.
Keywords: solvency, liquidity, financial stability, type of financial stability, agroindustrial complex.