Пошук
Бондар В.А. Органічна продукція зернопереробних підприємств: основні поняття
Екологічні проблеми пов’язані з виснаженням, забрудненням земельних ресурсів, зменшенням родючості ґрунтів, розвитком ерозії, що значно знижує агротехнічний потенціал земель та, з іншого боку, зростаючі вимоги споживачів до харчових продуктів, їх цінності та придатності до споживання стимулюють потребу у виробництві якіснішої та кориснішої продукції. Постає питання розроблення екологічно безпечніших моделей сільськогосподарського розвитку, промислового перероблення продукції і, відповідно, підвищення її якості. Україна має в своєму розпорядженні має великий потенціал з вирощування і переробки зерна [1, с. 145]. Зернопереробна галузь стимулює або стримує розвиток багатьох інших зв’язаних з нею галузей економіки, продуктових і сировинних ринків.