Пошук
Бассова О.О., Іванова І.В. Удосконалення управління фінансовими ресурсами підприємств харчової промисловості
АНОТАЦІЯ
Стаття присвячена удосконаленню управління фінансовими ресурсами підприємств харчової промисловості, спрямованого на підвищення ефективності діяльності як передумови стабілізації й подальшого розвитку. Проаналізовано фактичний стан та ефективність управління фінансовими ресурсами підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано систему заходів щодо підвищення результативності управління фінансовими ресурсами в умовах стабілізації діяльності. Наведені рекомендації управління фінансовими ресурсами є досить ефективними, що доведено та апробовано для ПАТ «Баштанський сирзавод». Завдяки впровадженню ефективної політики управління дебіторською заборгованістю на ПАТ «Баштанський сирзавод» підприємству вдасться залишитися фінансово стійким та прибутковим. Рекомендації носять універсальний характер та можуть бути впроваджені у діяльність підприємств харчової промисловості України, що підвищить ефективність використання фінансових ресурсів підприємств та їх загальну ефективність.
Ключові слова: фінансові ресурси, управління, власний капітал, залучений капітал, вартість, структура, ефективність, підприємства харчової промисловості.
АННОТАЦИЯ
Статья посвящена совершенствованию управления финансовыми ресурсами предприятий пищевой промышленности, направленного на повышение эффективности деятельности как предпосылки стабилизации и дальнейшего развития. Проанализированы фактическое состояние и эффективность управления финансовыми ресурсами предприятий пищевой промышленности. Обоснована система мер по повышению результативности управления финансовыми ресурсами в условиях стабилизации деятельности. Приведенные рекомендации управления финансовыми ресурсами являются достаточно эффективными, что доказано и апробировано для ПАО «Баштанский сырзавод». Благодаря внедрению эффективной политики управления дебиторской задолженностью на ПАО «Баштанский сырзавод» предприятию удастся остаться финансово устойчивым и прибыльным. Рекомендации носят универсальный характер и могут быть внедрены в деятельность предприятий пищевой промышленности Украины, что повысит эффективность использования финансовых ресурсов предприятий и их общую эффективность.
Ключевые слова: финансовые ресурсы, управление, собственный капитал, привлеченный капитал, стоимость, структура, эффективность, предприятия пищевой промышленности.
АNNOTATION
The article is dedicated to improving the financial management of the food industry aimed at improving the efficiency of stabilization and as a prerequisite for further development. Analyzes the actual status and effectiveness of financial management of the food industry. The system of measures to improve the effectiveness of financial management in terms of stabilization. The recommendations of financial resources is very effective, proven and tested that PJSC “Bashtanka Cheese plant”. Through the introduction of effective policy management of accounts receivable at PJSC “Bashtanka Cheese plant” company will be able to remain financially stable, and profitable. Recommendations are universal in nature and can be implemented in the activities of the food industry of Ukraine, will increase efficient use of financial resources and their overall business performance.
Key words: financial resources, governance, equity, debt capital, cost structure, efficiency, food industry.