Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Онищенко О.В., Кисєльова А.О., Майлатова О.О. Гендерні особливості працевлаштування в Україні

АНОТАЦІЯ
За умов нестабільної економічної ситуації зростає потреба в робочих місцях, але це питання загострюється гендерною нерівністю, яка існує в суспільстві. У статті розкриваються питання гендерних особливостей працевлаштування в Україні та виявлення основних причин і чинників, які впливають на гендерні особливості у трудовій сфері. Наводяться статистичні дані щодо зареєстрованих безробітних в Україні та середньомісячної заробітної плати за видами економічної діяльності з поділом на стать, розглядаються види гендерної дискримінації на ринку праці. Пропонується низка заходів для вирішення проблемних питань гендерної нерівності з працевлаштування, що повинно стати запорукою збалансованої гендерної політики.

Ключові слова: гендерна нерівність, гендерна політика, працевлаштування, гендерні особливості, безробіття.

АННОТАЦИЯ
В условиях нестабильной экономической ситуации возрастает потребность в рабочих местах, но этот вопрос обостряется гендерным неравенством, которое существует в обществе. В статье раскрываются вопросы гендерных особенностей трудоустройства в Украине и выявления основных причин и факторов, которые влияют на гендерные особенности в трудовой сфере. Приводятся статистические данные о зарегистрированных безработных в Украине и среднемесячной заработной платы по видам экономической деятельности с разделением на пол, рассматриваются виды гендерной дискриминации на рынке труда. Предлагается ряд мер для решения проблемных вопросов гендерного неравенства по трудоустройству, что должно стать залогом сбалансированной гендерной политики.

Ключевые слова: гендерное неравенство, гендерная политика, трудоустройство, гендерные особенности, безработица.

АNNOTATION
Given the unstable economic situation increases the need for jobs, but the issue is exacerbated gender inequality that exists in society. The article deals with the issue of gender-specific employment in Ukraine and to identify the main causes and factors that influence gender peculiarities in employment. We give statistical data on registered unemployed in Ukraine and average wages by economic activity of the division of sex are considered types of gender discrimination in the labor market. Proposed a series of measures to address issues of gender inequality on employment, which should be the key to balanced gender policy.

Key words: gender inequality, gender policy, employment, gender characteristics, unemployment.

Завантажити статтю (pdf)