Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

Приходько Д.О. Теоретичні аспекти конкурентоспроможності ресторанів японської кухні

АНОТАЦІЯ
Об’єктом дослідження виступає процес діяльності ресторанів японської кухні. Предметом дослідження є конкурентоспроможність ресторанів японської кухні. Метою статті є дослідження та розроблення теоретичних аспектів оцінки конкурентоспроможності ресторанів японської кухні. У статті надано загальну характеристику поняття конкурентоспроможності в ресторанному бізнесі. Розкрито базові основи забезпечення конкурентоспроможності в ресторанах японської кухні: перераховані фактори, що визначають якість обслуговування в ресторані, перераховані фактори, що впливають на вибір ресторану споживачем, наведені приклади технологій підвищення конкурентоспроможності ресторану (розкрита їх сутність, визначені переваги та недоліки). Розроблено теоретичні аспекти оцінки конкурентоспроможності ресторанів японської кухні, а саме визначено критерії оцінки конкурентоспроможності; запропоновано бальну шкалу оцінки критеріїв конкурентоспроможності за їх проявами, запропоновано розрахунок рівня конкурентоспроможності ресторанів японської кухні.

Ключові слова: конкуренція, конкурентоспроможність, ресторан, суші, бізнес.

АННОТАЦИЯ
Объектом исследования выступает процесс деятельности ресторанов японской кухни. Предметом исследования является конкурентоспособность ресторанов японской кухни. Целью статьи является исследование и разработка теоретических аспектов оценки конкурентоспособности ресторанов японской кухни. В статье дана общая характеристика понятия конкурентоспособности в ресторанном бизнесе. Раскрыты базовые основы обеспечения конкурентоспособности в ресторанах японской кухни: перечислены факторы, определяющие качество обслуживания в ресторане, перечислены факторы, влияющие на выбор ресторана потребителем, приведены примеры технологий повышения конкурентоспособности ресторана (раскрыта их сущность, определены преимущества и недостатки). Разработаны теоретические аспекты оценки конкурентоспособности ресторанов японской кухни, а именно определены критерии оценки конкурентоспособности; предложена балльная шкала оценки критериев конкурентоспособности при их проявлениях, предложен расчет уровня конкурентоспособности ресторанов японской кухни.

Ключевые слова: конкуренция, конкурентоспособность, ресторан, суши, бизнес.

ANNOTATION
The object of research is Japanese restaurants functioning. Subject of research is the competitiveness of Japanese restaurants. The purpose of the article is research and development of the theoretical aspects of Japanese restaurants competitiveness assessment. The article provides a general description of the competitiveness concept in the restaurant business. Basic fundamentals of ensuring competitiveness in Japanese restaurants were revealed: the factors that determine the quality of service were, as well as factors that influence the customer’s choice of restaurant, examples of ways of increasing restaurant’s competitiveness were given (revealed their essence, identified advantages and disadvantages).The theoretical aspects of Japanese restaurants competitiveness assessment were developed, namely: evaluation criteria of competitiveness were defined; grade scale estimation of competitiveness; and Japanese restaurants competitiveness level calculation was suggested.

Key words: competition, competitiveness, restaurant, sushi, business.

Завантажити статтю (pdf)