Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Гакова М.В. Деякі аспекти впливу інституціонального середовища на управління поведінкою персоналу підприємств готельно-ресторанного господарства

АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто деякі аспекти впливу інституційного середовища на управління поведінкою персоналу підприємств готельно-ресторанного господарства. Розкрито сутність цільового підходу до розвитку персоналу у сфері гостинності. Досліджено зарубіжний досвід інституційних перетворень. Розглянуто проблеми інституціоналізації в Україні. Визначено організаційні аспекти розвитку вітчизняної індустрії гостинності.

Ключові слова: інституціональне середовище, індустрія гостинності, організаційна поведінка, управління персоналом, готельно-ресторанне господарство.

АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрены некоторые аспекты влияния институциональной среды на управление поведением персонала предприятий гостинично-ресторанного хозяйства. Раскрыта сущность целевого подхода к развитию персонала в сфере гостеприимства. Исследован зарубежный опыт институциональных преобразований. Рассмотрены проблемы институционализации в Украине. Определены организационные аспекты развития отечественной индустрии гостеприимства.

Ключевые слова: институциональная среда, индустрия гостеприимства, организационное поведение, управление персоналом, гостинично-ресторанное хозяйство.

АNNOTATION
In article some aspects of influence of the institutional environment on management of behavior of personnel of the entities of hotel and restaurant economy are considered. The essence of target approach to personnel development in the sphere of hospitality is disclosed. Foreign experience of institutional transformations is investigated. Institutionalization problems in Ukraine are considered. Organizational aspects of development of the domestic industry of hospitality are determined.

Keywords: institutional environment, hospitality industry, organizational behavior, management of behavior, human resource management, hotel and restaurant business.

Завантажити статтю (pdf)