Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Мардус Н.Ю., Селюков Д.Л. Теоретичні основи обліку і аудиту формування та використання коштів на оплату праці на підприємствах

АНОТАЦІЯ
У статті досліджено основні теоретико-методологічні засади та практичні аспекти формування та використання коштів на оплату праці на підприємствах. Досліджено нормативно-правову базу з питань праці і заробітної плати, розкрито особливості відображення операцій з оплати праці в обліку і аудиті та розроблені заходи з оптимізації інформаційних потоків з оплати праці на підприємстві відповідно до обліково-аналітичних потреб внутрішніх і зовнішніх користувачів, потреб управління та забезпечення ефективного контролю.

Ключові слова: облік, аудит, оплата праці, фонд оплати праці, продуктивність праці.

АННОТАЦИЯ
В статье исследованы основные теоретико-методические основы и практические аспекты формирования и использования средств на оплату труда на предприятиях. Исследована нормативно-правовая база по вопросам труда и заработной платы, раскрыты особенности отражения операций по оплате труда в учете и аудите и разработаны мероприятия по оптимизации информационных потоков по оплате труда на предприятии в соответствии с учетно-аналитическими потребностями внутренних и внешних пользователей, нужд управления и обеспечения эффективного контроля.

Ключевые слова: учет, аудит, оплата труда, фонд оплаты труда, производительность труда.

АNNOTATION
In the article the basic theoretical and methodological foundations and practical aspects of formation and use of labor in the workplace. Investigated the regulatory framework for labor and wages, the features of display operations of wages in accounting and auditing and developed measures to optimize information flow to pay the company in accordance with the accounting and analytic needs of internal and external users, requirements management and ensure effective control.

Keywords: accounting, audit, compensation, payroll, productivity.

Завантажити статтю (pdf)