Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Деренько О.О. Оцінка попиту на рибу та рибну продукцію в умовах глобальних трансформаційних процесів

АНОТАЦІЯ
У статті визначено підходи до оцінки попиту на рибу та рибну продукцію в умовах глобалізації економіки. Обґрунтовано, що значний дефіцит вітчизняних потужностей зі зберігання, очищення й розбирання, копчення, соління, маринування, фасування й упакування продукції аквакультури, відсутність належних потужностей із приготування рибної кулінарії, найбільш затребуваної кінцевим споживачем, є перешкодами для розвитку ринку риби і повноцінного харчування населення України. Визначено концептуальні підходи до розроблення програми імпортозаміщення риби продукцією аквакультури.

Ключові слова: попит, пропозиція, рибне господарство, аквакультура, глобалізація, конкурентоспроможність, рибальство, рибні запаси.

АННОТАЦИЯ
В статье определены подходы к оценке спроса на рыбу и рыбную продукцию в условиях глобализации экономики. Обосновано, что значительный дефицит отечественных мощностей по хранению, очистке и разделке, копчению, солению, маринованию, фасовке и упаковке рыбной продукции, отсутствие должных мощностей по приготовлению рыбной кулинарии, наиболее востребованной конечным потребителем, являются препятствиями для развития рынка рыбы и полноценного питания населения Украины. Определены концептуальные подходы к разработке программы импортозамещения рыбы и рыбной продукции продукцией аквакультуры.

Ключевые слова: спрос, предложение, рыбное хозяйство, аквакультура, глобализация, конкурентоспособность, рыболовство, рыбные запасы.

АNNOTATION
The article identifies approaches to estimating the demand for fish and fish products in the globalized economy. It is proved that a significant shortage of domestic capacity for storage, cleaning and butchering, Smoking, salting, pickling, packing and packaging of fish products, lack of adequate facilities for cooking fish cooking, the most popular end user is an obstacle to market development, fish and nutrition of the population of Ukraine. Conceptual approaches to development of the program of import substitution of fish products and aquaculture are defined.

Keywords: demand, supply, fisheries, aquaculture, globalization, competitiveness, fisheries, fish stocks.

Завантажити статтю (pdf)