Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

 

банер 1

 

unnamed

 

images

 

banner c111

 

Коренюк П.І. Екологічний фактор у забезпеченні ефективного функціонування харчової та переробної промисловості

АНОТАЦІЯ
Сучасні проблеми харчової та переробної промисловості виникли не за один десяток років. Проте істотним чинником їх формування виступила фінансово-економічна криза в державі всередині 90-х років минулого сторіччя, особливо сільського господарства як сировинної бази для переробної сфери продовольчого комплексу. В нинішніх умовах намітилась тенденція стабілізації економічної ситуації у вітчизняній харчовій та переробній промисловості. В таких умовах проблема поліпшення екологічної ситуації через призму збільшення виробництва екологічно чистих продуктів харчування набула не менш важливого значення як, наприклад, відтворення засобів виробництва. Відмічається тісний взаємозв’язок переробної сфери з постачальниками сировини, тобто сільським господарством, адже в Україні існує потужна природно-ресурсна база для підвищення ефективності функціонування харчової та переробної промисловості.

Ключові слова: відтворення, процес, промисловість, харчова, екологічний, ефективне, економічний, виробництво.

АННОТАЦИЯ
Современные проблемы пищевой и перерабатывающей промышленности возникли не за один десяток лет. Но весомым фактором их формирования выступил экономический кризис в государстве в средине 90-х годов прошлого столетия., особенно сельского хозяйства как сырьевой базы для перерабатывающей сферы продовольственного комплекса. В современных условиях наметилась тенденция стабилизации экономической ситуации в отечественной пищевой и  перерабатывающей промышленности. В таких условиях проблема улучшения экологогической ситуации через призму увеличений производства экологически чистых продуктов питания достигла не меньшего значения чем, например, воспроизводство средств производства. Отмечается тесная взаимосвязь перерабатывающей сферы из поставщиками сырья, то есть сельским хозяйством, так как в Украине имеет место мощный природно-ресурсный базис для повышения эффективности функционирования пищевой и перерабатывающей промышленности.

Ключевые слова: воспризводство, процесс, промышленность, пищевая, экологический, эффективное, экономический, производство.

ANNOTATION
The modern problems of food and processing industry arose up not for one ten of years. However as a substantial factor of their forming a фінансово-економічна crisis came forward in the state into 90th past century, especially agriculture as source of raw materials for the processing sphere of food complex. In present terms the tendency of stabilizing of economic situation was set in domestic food and processing industry. In such terms the problem of improvement of ecological situation through the prism of increase of production ecologically of clean foodstuffs purchased a no less important value as, for example, recreation of capital goods. Close intercommunication of processing sphere is marked with the suppliers of raw material, id est by agriculture, in fact in Ukraine there is a powerful naturally-resource base for the increase of efficiency of functioning of food and processing

Keywords: playback, process, industry, food, environmental, efficient, economic production.

Завантажити статтю (pdf)