Пошук
Бескупська О.В. Основні передумови та принципи екологізації харчової промисловості
АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто харчову промисловість, як одне з найбільших джерел забруднення навколишнього середовища. Описано основні причини погіршення сучасного екологічного стану всередині країни. Визначено місце харчової промисловості серед джерел забруднення навколишнього середовища. Наведено приклади розвинених країн в процесі екологізації виробництва. Надано рекомендації щодо можливих варіантів зменшення негативного впливу на навколишнє середовище в Україні.
Ключові слова: харчова промисловість, екологізація, утилізація відходів, навколишнє середовище, безпека аграрного бізнесу, життєвий цикл товару.
АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрено пищевую промышленность, как один из наибольших источников загрязнения окружающей среды. Описаны основные причины ухудшения экологического состояния внутри страны. Определено место пищевой промышленности среди источников загрязнения окружающей среды. Приведены примеры развитых стран в процессе экологизации производства. Даны рекомендации относительно возможных вариантов уменьшения негативного воздействия на окружающую среду в Украине.
Ключевые слова: пищевая промышленность, экологизация, утилизация отходов, окружающая среда, безопасность огранного бизнеса, жизненный цикл товара.
ANNOTATION
The article deals with the food industry, as one of the largest sources of environmental pollution. The basic causes of the current ecological state deterioration within the country are described. The place of the food industry among the sources of environmental pollution is defined. Examples of developed countries in the process of production ecologization are given. Recommendations on possible options to reduce the negative impact on the environment in Ukraine are listed.
Keywords: food industry, ecologization, recycling, environment, agri-environment, product life cycle.