Пошук
Сахненко А.С. Аналіз асортиментного портфелю на прикладі підприємства м’яспереробної галузі
АНОТАЦІЯ
У статті розглянуто питання аналізу асортиментного портфеля підприємства м’ясопереробної галузі на основі розрахунку коефіцієнтів широти, повноти, глибини, стійкості, новизни, раціональності асортиментного портфеля та узагальнюючого показника, а також описано процес оптимізації асортиментного портфеля через розрахунок ентропійного показника щодо обсягів виробництва та доходу кожної асортиментної групи портфеля.
Ключові слова: асортиментний портфель, структура асортиментного портфеля, аналіз, м’ясопереробна галузь, раціональність.
АННОТАЦИЯ
В статье рассмотрены вопросы анализа ассортиментного портфеля предприятия мясоперерабатывающей отрасли на основе расчета коэффициентов широты, полноты, глубины, устойчивости, новизны, рациональности ассортиментного портфеля и обобщающего показателя, а также описан процесс оптимизации ассортиментного портфеля путем расчета энтропийного показателя по объемам производства и доходу каждой ассортиментной группы портфеля.
Ключевые слова: ассортиментный порфель, структура ассортиментного портфеля, анализ, мясоперерабатывающая отрасль, рациональность.
ANNOTATION
This article deals with questions of assortment portfolio analysis щт enterprises ща meat processing industry on the basis of calculating ratios breadth, fullness, depth, stability, novelty, rationality of assortment portfolio and summaring measure and describes how to optimize assortment portfolio through calculation of entropy indicator for output and income of each product line of assortment portfolio.
Keywords: assortment portfolio, structure of assortment portfolio, analysis, meat processing industry, ratio.